Licencjat w Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi – kierunek dietetyka w roku 2013. Studia podyplomowe na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym – kierunek Dietetyka w wybranych chorobach wewnętrznych i metabolicznych w 2014. Studia magisterskie ukończone w 2019 roku w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu – dietetyka kliniczna.
Pasję do dietetyki w 2019 roku połączyłam z pracą w firmie cateringowej. Moim celem jest propagowanie zdrowego i racjonalnego żywienia opartego przede wszystkim na Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej. Podczas pisania diet dla pacjentów kieruje się wieloma czynnikami – jaki jest cel diety, stanem zdrowia pacjenta, jego preferencjami żywieniowymi oraz zamożnością.
Kiedy układam jadłospis w pracy cateringowej kieruje się sezonowością produktów, smakiem i wyglądem potrawy a także jej wartościami odżywczymi i jak najlepszym zbilansowaniem diety, jak również wyglądem potrawy i jak największą różnorodnością składników. Uwzględniam również indywidualne preferencje klientów i zawsze staram się, żeby klient był zadowolony.
W życiu osobistym jestem mamą dwóch wspaniałych córek w wieku 27 i 15 lat. Staram się prowadzić aktywny tryb życia uczestnicząc w zajęciach sportowych od zdrowego kręgosłupa, Body Art czy ćwiczeń siłowych ze sztangą, jak również spacerując.